معرفی وبلاگ
با تو گر خواهي سخن گويد " خدا " قرآن بخوان تا شود روح تو با حق آشنا قرآن بخوان اي بشر ياد "خدا" آرامش دل مي دهد دردمندان را بود قرآن دوا ، قرآن بخوان --- مشتاق نظرات سازنده شما --خادم قرآن لطیف درویشی latif@chmail.ir
دسته
دانش افزا
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 94211
تعداد نوشته ها : 52
تعداد نظرات : 7
Online User
Rss
طراح قالب


فضيلت و خواص سوره لقمان
لقمان، سي و يكمين سوره قران است كه مكي و 34 آيه دارد.
در فضيلت اين سوره از پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله و سلم روايت شده: هر كه اين سوره را قرائت كند در روز قيامت لقمان رفيق و همراه او خواهد بود و ده برابر تعداد كساني كه امر به معروف و نهي از منكر كرده اند به او حسنه داده مي شود(1)
امام باقر عليه السلام فرموده اند: هر كس كه هر شب سوره لقمان را قرائت نمايد خداوند سي فرشته را مأمور حفظ و نگهداري او از ابليس و سپاهيان او مي كند و اگر صبحگاه نيز اين سوره را قرائت كند، تا شب در امان و حفظ الهي خواهد بود(2)
آثار و بركات سوره
1) درمان بيماري هاي داخلي
از پيامبر گرامي اسلام صلي الله عليه وآله وسلم نقل شده است: اگر سوره لقمان را بنويسند و پس از شستن نوشته، از اب ان بنوشد هر گونه بيماري دروني داشته باشند، از بين خواهد رفت و هر مرد و زني كه خونريزي در يكي از اندام خود دارد اگر نوشته سوره لقمان را بر آن موضع قرار دهند خونريزي قطع مي شود(3)
از امام صادق عليه السلام نيز روايت شده: اگر سوره لقمان را بنويسند و سپس شسته و از آب آن به مرد و زني كه در درون درد و ناراحتي دارد بنوشانند. عافيت مي يابد و از تب ها و هر گونه آزار دهنده و بيماري از او برطرف مي شود(4)
2) عزل كردن حاكم ستمگر
هر كس اين سوره را در منزل حاكمي بگذارد در همان سال معزول مي شود و هر كه آن را بنويسد و با خود دارد از درد شقيقه و تب ايمن شود(5)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پي نوشت:
(1) مجمع البيان،ج8، ص74
(2) ثواب الاعمال، ص110
(3) تفسيرالبرهان، ج4، ص359
(4) همان
(5)درمان با قرآن، ص72
 منابع: «قرآن درماني روحي و جسمي محسن آشتياني، سيد محسن موسوي؛ و درمان با قرآن،محمدرضا كريمي»
 

در حـديـثى از پيامبر(ص) مى خوانيم : ((كسى كه سوره لقمان را بخواند لقمان در قيامت رفيق و دوسـت اوسـت ، و بـه عدد كسانى كه كار نيك يا بد انجام داده اند (به حكم امر به معروف و نهى از منكر در برابر آنها) ده حسنه به او داده مى شود)).

و در حـديث ديگرى از امام باقر(ع) مى خوانيم : ((كسى كه سوره لقمان را درشب بخواند، خداوند سـى فـرشـتـه را مـامور حفظ او تا به صبح در برابر شيطان ولشكر شيطان مى كند، واگر در روز بخواند اين سى فرشته او را تا به غروب از ابليس و لشكرش محافظت مى نمايند)).

ايـن هـمـه فـضـيـلـت و ثـواب و افتخار براى خواندن يك سوره قرآن به خاطر آن است كه تلاوت مقدمه اى است براى انديشه و فكر و آن نيز مقدمه اى است براى عمل و تنها با لقلقه لسان نبايد اين همه فضيلت را انتظار داشت.

منبع: برگزيده تفسير نمونه ،جلد سوم ،صفحه  550

اين سوره در ((مكه)) نازل شده است و داراى 34 آيه است.

 

بطوركلى محتواى اين سوره در پنج بخش خلاصه مى شود:

بـخـش اول بـعـد از ذكـر حـروف مقطعه اشاره به عظمت قرآن و هدايت ورحمت بودن آن براى مؤمنانى كه واجد صفات ويژه هستند مى كند.

بخش دوم از نشانه هاى خدا در آفرينش آسمان و برپاداشتن آن بدون هيچ گونه ستون ، و آفرينش كوهها در زمين ، و جنبندگان مختلف ، و نزول باران وپرورش گياهان سخن مى گويد.

بـخـش سـوم قـسـمتى از سخنان حكمت آميز لقمان آن مرد الهى را به هنگام اندرز فرزندش نقل مى كند.

در بـخـش چـهـارم بـار ديـگـر به دلائل توحيد باز مى گردد، و سخن از تسخيرآسمان و زمين و نـعـمتهاى وافر پروردگار و نكوهش از منطق بت پرستانى كه تنهابراساس تقليد از نياكان در اين وادى گمراهى افتادند، سخن مى گويد.

و نيز از علم گسترده و بى پايان خدا با ذكر مثال روشنى پرده برمى دارد.

بـخـش پـنـجم اشاره كوتاه و تكان دهنده اى به مساله معاد و زندگى پس از مرگ دارد، به انسان هشدار مى دهد كه مغرور به زندگى اين دنيا نشود.

ايـن مـطلب را با ذكر گوشه اى از علم غيب پروردگار كه از همه چيز در ارتباط باانسان از جمله لـحـظـه مـرگ او و حـتـى جنينى كه در شكم مادر است آگاه است تكميل كرده و سوره را پايان مى دهد.

منبع: برگزيده تفسير نمونه ،جلد سوم ،صفحه 549-550

X